Maximaal 5 bestanden, elk formaat van 10M wordt ondersteund. OK
Jiaxing Dexun Co.,Ltd. 86-573-82716900 wendyl@dexun-hardware.cn

Nieuws

Vraag een offerte aan
Thuis - Nieuws - De handel tussen China en Brazilië kan in lokale munt worden geregeld, zal het uitgebreide handel en investering tussen de twee landen bevorderen.

De handel tussen China en Brazilië kan in lokale munt worden geregeld, zal het uitgebreide handel en investering tussen de twee landen bevorderen.

April 3, 2023

De handel tussen China en Brazilië kan in lokale munt worden geregeld, zal het uitgebreide handel en investering tussen de twee landen bevorderen.

 

laatste bedrijfsnieuws over De handel tussen China en Brazilië kan in lokale munt worden geregeld, zal het uitgebreide handel en investering tussen de twee landen bevorderen.

 

Brazilië heeft een akkoord met China bereikt om bilaterale handeltransacties in zijn eigen munt, het Braziliaanse Ministerie van buitenlandse zaken toe te staan dat op 29 Maart lokale tijd wordt aangekondigd, aanhalend een verklaring van de Handel en de Investeringsbureau ter bevordering van Brazilië.

Volgens de overeenkomst, zullen China en Brazilië kunnen direct de Chinese yuans met echt in handel op grote schaal en financiële transacties ruilen, die de dollar van de V.S., de Braziliaanse nieuwswebsite g1 mijden die over Maandag wordt gemeld. De overeenkomst is niet verplicht, en de dollars kunnen nog in transacties worden gebruikt. De overeenkomst staat ook de Bank van de Mensen van China toe om een instelling te selecteren die wordt toegelaten om deviezenzaken in Brazilië als „ZeeHandelsbank in Brazilië in werking te stellen.“ „Dit is een Chinees initiatief dat reeds aan de gang in meer dan 25 landen is,“ bovengenoemde g1, citerend de centrale bank van Brazilië op de overeenkomst.

Tatiana Rosito, secretaresse van internationale zaken bij de financiënministerie van Brazilië, zei de centrale bank en de Bank van de Mensen van China had een voorakkoord in Januari, volgens Braziliaanse media bereikt. In Februari, kondigde de Bank van de Mensen van China op zijn officiële website aan dat het een mededeling van samenwerking met de Centrale Bank van Brazilië ondertekende om RMB-ophelderingsregelingen in Brazilië te vestigen. Rosito beklemtoonde dat de „grotere voorspelbaarheid van de wisselkoers“ voor investeerders en zakenlieden, met deviezenbelastingen een hoogste zorg voor Braziliaanse zakenlieden belangrijk was, en handel in de lokale munt die bilaterale uitwisselingen helpen te verhogen. De handel en de investerings het Bureau ter bevordering van Brazilië zei in een verklaring dat het regelen in lokale munten de kosten van handel tussen de twee landen terwijl het bevorderen van grotere ontwikkeling van bilaterale handel en het vergemakkelijken van investering zou drukken.

Jin Xiaowen, een onderzoeker bij de Nationale Academie van Ontwikkeling en Strategie bij Renmin-Universiteit van China en secretaris-generaal van het Centrum voor Latijns-Amerikaanse Studies, vertelde Global Times op Woensdag dat de lokale muntregeling tussen China en Brazilië onvermijdelijk investeringskosten zal drukken, die de uitbreiding van handel en investering tussen de twee landen zullen bevorderen. In het verleden, de binnenlandse protectionistische tendensen van Brazilië, is de directe regeling in yuans een soort onthaal aan Chinese investering in Brazilië. Bovendien is Brazilië de grootste economie in Latijns Amerika, en deze overeenkomst heeft een bepaald overloopeffect. Andere Latijns-Amerikaanse landen zullen waarschijnlijk relevante overeenkomsten met China ondertekenen, dat de invloed van RMB op Latijns Amerika uitbreiden en verder zal helpen de handel en de investering tussen China en Latijns Amerika bevorderen.

China is de grootste handelspartner van Brazilië sinds 2009 geweest. Volgens Chinese douanestatistieken, was de bilaterale handel in 2022 $171,49 miljard, waarvan het handelssurplus van Brazilië met China $29 miljard bereikte, rekenschap gevend van bijna de helft van het totale handelssurplus van het land. Bovendien is Brazilië het belangrijke land voor Chinese investering in Latijns Amerika. Tussen 2007 en 2020, investeerde China $70,3 miljard in Brazilië.

Xu Weihong, ondervoorzitter van Yongxing-Effecten, vertelde Global Times dat de overeenkomst bilaterale handel om in yuans in plaats van Amerikaanse dollars toelaat worden geprijst en worden geciteerd. „Door deze overeenkomst, zal de rol van de renminbi in het Braziliaanse bankwezensysteem beduidend verbeterd worden en de renminbi zal één van de belangrijkste internationale munten, van centrale banken aan handelsbanken worden. Dit heeft een wezenlijk effect op de internationalisering van de renminbi.“ M. Xu merkte op dat het transactieproces dollars kon nog gebruiken. „In termen van het vermijdenhulpmiddelen van het wisselkoersrisico voor handel, is er nog een significant hiaat tussen RMB en de Amerikaanse dollar en de euro.“ Nochtans, voor bilaterale handel, gelooft Xu de lokale overeenkomst van de muntregeling de kosten van de handelsdiensten zal drukken en handelsvergemakkelijken zal verbeteren.